Funktionell träning i fokus

Kroppslabbet är en mötesplats för alla som tycker det är roligt att röra på sig, träna för att nå sina mål och att göra det tillsammans med andra.
Den funktionella träningen är i fokus under våra pass och Kroppslabbet är en officiell CrossFit affiliate.

Vi brinner för sporten OCR (Obstacle Course Racing) och i vår lokal hittar du allt från klassiska hinder som monkeybar, ringar och ramper till mer avancerade “Ninja Warrior-hinder” som wing-nuts, hole- punch och cliffhangers.
Om du inte vill träna själv kan du hänga på och testa något av våra pass. Scrolla ner för att läsa lite mer om dem.

Utöver CrossFit och OCR hittar du boulderväggar i vår lokal. Enkel och effektiv klättring för att bygga styrka för hela kroppen.

Träning

Träna tillsammans för att pressa ut det lilla extra!

Du kan välja mellan passen Functional training och Obstacle training. Nedan kan du läsa lite mer om vad som erbjuds på de olika passen.

Alla är vi på olika nivå och det är svårt att kunna allt innan man har börjat. Det går alltid att skala ner övningar och pass så det går att börja träna utefter sin egen förmåga. För dig som vill dra igång och träna rekommenderar vi att gå på de pass som är märkta basic i schemat. Därifrån kan vi lotsa dig vidare mot mer avancerade pass och övningar.

Kolla in "Schema" för att se aktuella tider för pass. När vi kör pass använder vi oftast större delen av lokalen. För att kunna träna helt fritt i hela lokalen rekommenderar vi att du kommer förbi när inget pass pågår.

Functional Training / CrossFit

Funktionella styrke- och konditionsövningar som ständigt varieras i olika kombinationer och rörelsemönster under hög intensitet. Vi tränar på att bli bra på allt, inte för att bli bäst på en specifik gren. Hoppa, svinga, lyfta, kasta och springa... Bara kreativiteten och fantasin sätter gränserna!

Instrukörer på dessa pass är Daniel, Jonas eller Fredrik som alla är Certifierade CrossFit Level 1 Trainers.

Kroppslabbet är numera en officiell CrossFit Affiliate och i vår nya lokal på Sockerbruksgatan utökar vi detta träningsutbud rejält.

Om du är intresserad av att börja träna CrossFit och delta i vår introduktionsutbildning som kommer starta i mitten av september är du varmt välkommen att maila info@kroppslabbet.se så kan vi boka en plats åt dig.

Anmäl intresse

Obstacle Training

Att kunna springa anses av många vara det mest vitala och funktionella för oss människor när det kommer till träning och för att må bra. Att blanda upp det med att ta dig över hinder på vägen ökar välbefinnandet och det hela blir ännu roligare.

Dessa pass är uppdelade i kategorierna Cardio, Basic och Grip/Strenght. Vi tränar grupper, enskilda individer och erbjuder träning för alla som vill förbereda sig inför ett OCR-lopp.

Ansvariga för dessa pass och gruppträningar är Jonas och Fredrik som är Certifierade Toughest Trainers. Som instruktörer finner du förutom Jonas och Fredrik även Peter och Jakob.

Schema

Grupper

Barnkalas

På fredagar och lördagar finns möjlighet att boka barnkalas. Ett barnkalas på Kroppslabbet är alltid uppskattat och vi tycker det är superkul när barn kommer i rörelse. Ett kalas pågår i 1.5 tim där vi tar en kort fikapaus mitt i för att ladda upp med energi. Vi startar med enklare uppvärmning och lekar. När barnen blivit varma i kläderna tar vi oss an hinderbanorna vi byggt iordning.

Avslutningsvis finns möjlighet till fri hopp och lek. Fika tar man med själv då alla har olika önskemål om vad som ska serveras. Ledare är på plats och håller i hela kalaset.

Ninjaträning

Ett antal gånger per termin startar vi upp gruppträning för barn i åldern 5-14 år. Detta är grupper som kräver anmälan.

Datum för grupperna annonseras ut några veckor innan start via vår intresse-lista och om inte platserna fylls direkt annonseras det även ut på hemsida och vår Facebook-sida. Grupperna körs på söndagar mellan kl.14.00-18.00. Om ni är intresserade av att få all information om barnträningar och skriva in era barn på intresselistan så mailar ni till fredrik@kroppslabbet.se.

Grupper

Ta med kollegorna från jobbet eller föreningen på ett träningspass anpassat för just er. Vi delar gärna med oss av vår kunskap inom hinderteknik och funktionell träning.

Om du vill ha en mer lättsam sammankomst så erbjuder vi även Kroppslabbets-femkamp där vi plockar ihop ett antal utmanande grenar anpassade för er grupp. Ni väljer då på att tävla gruppvis eller individuellt och det passar kanon för en möhippa eller svensexa.

Öppettider & Priser

Måndag
16:00 - 21:00

Tisdag
17:00 - 21:00

Onsdag
17:00 - 21:00

Torsdag
17:00 - 21:00

Fredag - Lördag
Endast bokning för grupper

Söndag
11:00 - 19:00
Familjetid mellan 11.00 - 14.00

Stängt
Semesterstängt vecka 28 & 29

Grupper & PT

Gruppträning

1 tim
2000:-

Femkamp

1.5 tim
300:-/person

Barnkalas

1.5 tim
200:-/person

Personlig träning

1 tim
490:-

Ninjaträning

1-2 omgångar per termin
Anmälan sker till fredrik@kroppslabbet.se

Engångsbesök

Vuxen

(1 barn går med gratis)
120:-

Barn +

vuxen som ej tränar
100:-

Familj

320:-

Medlemskap

12 månader

3600:-

12 månader Autogiro

329:-/månad

12 månader Autogiro

Ingen bindningstid
429:-/månad

10-kort

1000:-

Student

12 månader

3200:-

12 månader Autogiro

299:-/månad

12 månader Autogiro

Ingen bindningstid
399:-/månad

10-kort

900:-

Nyheter

Här samlar vi uppdateringar både från vår Instagram och Facebook samt lite information om vad vi har på gång den närmaste framtiden.

Instagram

Senaste nytt från vårt Instagramkonto @kroppslabbet

Häng med Team Kroppslabbet och testa OCR!

På Kroppslabbet har vi deltagit i många av de största loppen i Sverige och delar gärna med oss av våra erfarenheter. Om du letar efter ett gött gäng att springa OCR med så finns föreningen Team Kroppslabbet. Om du blir medlem i Team Kroppslabbet får du rabatterade priser på utvalda lopp samt möjligheten att samåka till loppet med glada, härliga medlemmar. Vi är allt från motionärer som bara vill ta sig igenom sitt första lopp till elitsatsande löpare som tränar hårt för att vara bland de bästa. Kolla in några av de olika loppen vi deltagit i samt kommer att delta i under 2018 på Team Kroppslabbets hemsida.

Team Kroppslabbet

Om Oss

Portarna till Kroppslabbet drogs upp i maj 2016 och är en mötesplats för alla som tycker det är roligt att röra på sig, träna för att nå sina mål och att göra det tillsammans med andra. Vi vill påstå att träningen är funktionell för vardagslivet då vi hela tiden strävar efter att utmana oss med nya övningar och rörelsemönster för att få en stark och hållbar kropp över tid. Inget pass är det andra likt och fokus ligger inte på att bli bäst på en specifik övning eller gren, målet är att bli så bra som möjligt på allt som har med rörelse och träning att göra.

Under september 2019 kommer vi att flytta till nya lokaler på Sockerbruksgatan 3C där vi kommer utöka verksamheten rejält. Förutom Lidköpings första riktiga CrossFit box utrustad med de senaste riggarna från Rougue och skivstänger från Eleiko kommer vi bygga en av de största inomhus hallarna i Sverige för OCR-träning. Förutom CrossFit och OCR bygger vi även ut våra klätterväggar med bl.a. en MoonBoard och ökar ytan för klättring ordentligt.

                              FUNKTIONELL TRÄNING I FOKUS

Den funktionella träningen är i fokus under våra pass och du kan även köra egen träning med hjälp av t.ex. skivstänger, kettlebells, wallballs och slamballs under de tider inget pass pågår. Vi brinner för sporten OCR (Obstacle Course Racing) och i vår lokal hittar du allt från klassiska hinder som monkeybar, ringar och ramper till mer avancerade “Ninja Warrior-hinder” som wing-nuts, hole-punch och cliffhangers. Vi har även ca.100kvm klätterväggar för Bouldering, perfekt för greppträningen och för dig som vill ha något annat än bara högintensiva pass.

Alla är vi på olika nivå och det är svårt att kunna allt innan man har börjat. Däremot går det alltid att skala ner övningar och pass så det går att börja träna utefter sin egen förmåga. För dig som vill dra igång och träna rekommenderar vi att gå på de pass som är märkta basic i schemat. Därifrån kan vi lotsa dig vidare mot mer avancerade pass och övningar.

Varmt välkommen att kika förbi så hjälper vi dig mer än gärna att hitta rätt med träningen!

Kontakta oss

Kroppslabbet Östergatan 2
531 31 Lidköping

Mail: info@kroppslabbet.se
Fredrik 0705 985 627
Daniel 0727 299 680
Jonas 0703 384 084

Org. nr. - 559045-1562